Manuelna masaža i njena podela & Varijanta Massage center

Home / Massage / Manuelna masaža i njena podela & Varijanta Massage center
Manuelna masaža i njena podela & Varijanta Massage center

Manuelna masaža i njena podela & Varijanta Massage center

Manuelna masaža je postupak terapije gde se koristi mehanički pritisak koji se prenosi na tkiva i pojedine organe preko specijalnih pokreta ruku terapeuta u vidu pritiska primenom masažnih hvatova i međuhvatova.U osnovi postoji 5 standardnih masažnih hvatova. To su glađenje (effleurage), trljanje (frictio), gnječenje (petrissage), lupkanje (tappatmant) i vibracija (vibration).

Prema nameni masaža se deli na:

  • Terapijsku-medicinsku masažu, koja se primenjuje radi lečenja različitih oboljenja tkiva ili organa.
  • Sportsku masažu, koja ima za cilj jačanje opštih funkcija organizma, povećanje izdržljivosti i opšte kondicije sportista. Može biti pripremna, koja se izvodi pre utakmice u kombinaciji sa vežbama zagrevanja, i relaksirajuća, koja se primenjuje odmah posle napora i ubrzava proces opuštanja,a najčešće se kombinuje sa toplim kupkama.
  • Higijensku-kozmetičku, koja ima za cilj negovanje tela radi podizanja opšteg zdravstvenog stanja.Primenjuje se dva do tri puta nedeljno uz ostale higijenske mere.

Varijanta Massage Center se nalazi u Čubrinoj 4, u centru Beograda, na Topličinom vencu, blizu Knez Mihajlove ulice. Radimo svakog dana od 10 am do 11 pm. Za sve informacije možete nas pozvati na broj 066222433.

 

Dobro nam došli.

 

Vaša Varijanta Massage center